Πνευμονολόγος

ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΣΘΜΑΤΟΣ

asthma 12

Το σοβαρό άσθμα είναι μια πολύ επικίνδυνη νόσος. Μειώνει την ποιότητα της ζωής οδηγώντας σε “λειτουργική” αναπηρία. Απαιτεί υψηλές δόσεις κορτιζόνης  από το στόμα, ενδοφλέβια ή σε εισπνεόμενη μορφή. Ευτυχώς καινούργια φάρμακα, έρχονται να προστεθούν στην θεραπευτική φαρέτρα, οδηγώντας σε 100% επιτυχία.

Πότε φοβάμαι ότι έχω σοβαρό άσθμα?

Όταν έχω συχνά δύσπνοια, βήχα, λοιμώξεις αναπνευστικού που αναγκαστικά με κάνουν να παίρνω συνέχεια φάρμακα. Σε αυτή την περίπτωση ο ειδικός Πνευμονολόγος πρέπει να  διαγνώσει τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς άλλες επικίνδυνες καταστάσεις παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα.

Πως θα  βοηθηθώ στο Ιατρείο άσθματος?

Γίνεται σωστή διάγνωση του τύπου της πνευμονοπάθειας π.χ (COPD, ACOS, άσθμα, διάμεση πνευμονοπάθεια, βρογχεκτασίες).

Ελέγχεται με ειδικά αλλεργικά  τεστ (δερματικά και αίματος) η αλλεργική συνιστώσα, δηλαδή αν υπάρχει αλλεργία και πόσο σημαντική είναι αυτή για τα συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Ο λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής  περιλαμβάνει απλή σπιρομέτρηση (προ και μετά βρογχοδιαστολής), μέτρηση αντιστάσεων και διατασιμότητας του αναπνευστικού,  μέτρηση ισχύος των αναπνευστικών μυών και του drive από το αναπνευστικό  κέντρο του εγκεφάλου.

Γίνεται η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή τόσο για την πρόληψη όσο και για την θεραπεία του άσθματος. Αποφεύγεται η χρήση κορτιζόνης τελείως ή περιορίζεται στο μικρότερο δυνατό ποσό.

 

 

 
Έχετε απορίες; Ρωτήστε εδώ τον ιατρό και σύντομα θα λάβετε απάντηση!