Πνευμονολόγος

Dr Αντώνιος Σακελλαρόπουλος MD., PCCM

πνευμονολόγος

Ο  ιατρός Αντώνιος Σακελλαρόπουλος γεννήθηκε στη Σπάρτη Λακωνίας όπου και ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Πατρών από όπου και αποφοίτησε το 1992.

Μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου και της στρατιωτικής θητείας  εργάστηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικεύτηκε επί ένα έτος στη Γενική Χειρουργική.

Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Πνευμονολογία – Φυματιολογία στο Ν.Ν.Θ.Α Σωτηρία με ιδιαίτερη εκπαίδευση στην βρογχοσκόπηση, στην αντιμετώπιση διαταραχών της αναπνοής στον ύπνο, στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Εργάστηκε ταυτόχρονα στην φροντίδα βαρέως πασχόντων ασθενών σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Την ίδια χρονική περίοδο  ασχολήθηκε ενεργά με την αυτόνομη κατάδυση λαμβάνοντας πτυχία CMAS 3* και PADI Dive Master. Ασχολείται ενεργά με την αξιολόγηση της αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση, δοκιμασία κόπωσης, εργοσπιρομετρία) όχι μόνο ασθενών αλλά αυτοδυτών και αθλητών.

Εξειδικεύθηκε επί διετία στο Ν.Ν.Θ.Α Σωτηρία και στη Νευροχειρουργική Μονάδα του Πανεπιστημίου της Κολωνία  στην Εντατικολογία (ιατρική βαρέως πασχόντων, εντατικής θεραπείας και νοσηλεία αυξημένης φροντίδας). Έλαβε  μετά από εξετάσεις  τον τίτλο του ειδικού Εντατικολόγου.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος αναγνωρισμένου εργαστηρίου Ύπνου επί επτά έτη. Ασχολείται με την φροντίδα ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα και χρόνιων πνευμονοπαθειών. Με ομάδα συνεργατών αναλαμβάνει κατ΄ οίκον νοσηλεία ασθενών καλύπτοντας σφαιρικά τις ανάγκες του κατάκοιτου ασθενούς.

Το συγγραφικό έργο του  ιατρού  Αντώνιου Σακελλαρόπουλου περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Συνεργάζεται ως υπεύθυνος Πνευμονολόγος της Ρομποτικής Ακτινοθεραπείας Πνεύμονα Cyberknife στο Ιατρόπολις  Χαλανδρίου.

Ο πνευμονολόγος ιατρός Δρ. Αντώνιος Σακελλαρόπουλος τελεί επιστημονικός συνεργάτης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Επίσης διατηρεί στο ιατρείο επί της οδού Βικάτου 12 στους Αμπελόκηπους Αττικής και επί της Εθνάρχου Μακαρίου 60 στο Περιστέρι.

Δρ. Αντώνιος  Σακελλαρόπουλος
Πνευμονολόγος Εντατικολόγος
6977 45 30 27,  6989 80 54 04