Πνευμονολόγος

Dr Αντώνιος Σακελλαρόπουλος MD., PCCM

π

1518182423558_20180211202959925

 Ο  ιατρός Αντώνιος Σακελλαρόπουλος  γεννήθηκε στη Σπάρτη Λακωνίας, όπου και ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Πατρών από όπου και αποφοίτησε το 1992.

Μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου και της στρατιωτικής θητείας, εργάστηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικεύτηκε επί ένα έτος στη Γενική Χειρουργική.

Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Πνευμονολογία – Φυματιολογία στο Ν.Ν.Θ.Α Σωτηρία με ιδιαίτερη εκπαίδευση στην βρογχοσκόπηση, στην αντιμετώπιση διαταραχών της αναπνοής στον ύπνο, στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Εργάστηκε ταυτόχρονα στην φροντίδα βαρέως πασχόντων ασθενών σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Την ίδια χρονική περίοδο  ασχολήθηκε ενεργά με την αυτόνομη κατάδυση λαμβάνοντας πτυχία CMAS 3* και PADI Dive Master.

Εξειδικεύθηκε επί διετία στο Ν.Ν.Θ.Α Σωτηρία και στη Νευροχειρουργική Μονάδα του Πανεπιστημίου της Κολωνία  στην Εντατικολογία (ιατρική βαρέως πασχόντων, εντατικής θεραπείας και νοσηλεία αυξημένης φροντίδας). Έλαβε  μετά από εξετάσεις  τον τίτλο του ειδικού Εντατικολόγου.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος αναγνωρισμένου εργαστηρίου Ύπνου επί επτά έτη.

Το συγγραφικό έργο του  ιατρού  Αντώνιου Σακελλαρόπουλου περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Συνεργάζεται ως υπεύθυνος Πνευμονολόγος της Ρομποτικής Ακτινοθεραπείας Πνεύμονα Cyberknife στο Ιατρόπολις  Χαλανδρίου.