Πνευμονολόγος

Αναπνοή στον Ύπνο

SLB

 

 

Κατά τον ύπνο, σε πολλές περιπτώσεις, διαταράσσεται η φυσιολογική αναπνοή με αποτέλεσμα το οξυγόνο που φτάνει στον οργανισμό να είναι χαμηλό. Εγκεφαλικά επεισόδια, υπέρταση, εμφράγματα, καρδιακές αρρυθμίες, διαταραχή της σεξουαλικής λειτουργίας, αιφνίδιοι θάνατοι προκαλούνται από  την κακή αναπνοή κατά τον ύπνο

Η κατάσταση αυτή αναπτύσεται ύπουλα και συχνά γίνεται αντιληπτή από τις επιπλοκές. Πρακτικά όλοι οι καρδιοπαθείς (καρδιακή ανεπάρκεια, κολπική μαρμαρυγή ή καρδιακές αρρυθμίες), οι υπερτασικοί, οι παχύσαρκοι άνθρωποι,  αυτοί που αισθάνονται κούραση κατά τη διάρκεια της μέρας, που εμφανίζουν έντονο ροχαλητό ή διακοπή της ανάσας κατά τον ύπνο, στυτική δυσλειτουργία, πρέπει να εξεταστούν.

Οι άνθρωποι με νευρολογικά προβλήματα όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, άνοια, ν. Parkinson, κατα πλάκα σκλήρυνση, πλάγια μυατροφική σκλήρυνση πρέπει να υποβληθούν σε μελέτη του ύπνου τους, γιατί ο εγκέφαλος δεν είναι ικανός να διατηρήσει σωστό βάθος και ρυθμό αναπνοής με αποτέλεσμα έναν τραγικό φαύλο κύκλο.

Οι παχύσαρκοι αποτελούν μία αυτόνομη κατηγορία ανθρώπων, που στην πλειοψηφία τους παρουσιάζουν διαταραχή της αναπνοής στον ύπνο. Η αποκατάσταση  της αναπνοής στον ύπνο σώζει  όχι μόνο την υγεία τους, αλλά επιτρέπει  να αδυνατίσουν γιατί  αποκαθίσταται ο μεταβολισμός.  Πρακτικά κανείς παχύσαρκος δεν μπορεί να μειώσει την κατανάλωση φαγητού αν παρουσιάζει κακή υπνική αναπνοή, γιατί αισθάνεται κουρασμένος και αυτό προσπαθεί να αντιρροπήσει με αυξημένη κατανάλωση φαγητού

Η σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη μας δίνει τη δυνατότητα η μελέτη ύπνου να γίνει στο σπίτι με την ίδια αξιοπιστία που θα γίνει στο πιο σύγχρονο διεθνώς εργαστήριο ύπνου.

Στο κέντρο μας εφαρμόζονται εξατομικευμένα, όλες οι  σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας. 

Γίνεται μορφομετρική ανάλυση της ανατομίας του αναπνευστικού. Καθορίζεται η αιτία της διαταραχής δηλαδή αν οφείλεται σε παχυσαρκία, δυσμορφία, νευρολογική δυσλειτουργία, καρδιακή ή πνευμονολογική νόσο.

Σε συνεργασία με τον ασθενή η επιστημονική ομάδα εφαρμόζει την καταλληλότερη θεραπεία ή συνδυασμό τους.

αεφαρμογή μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού στον ύπνο (cpap, bipap). Πρόκειται για ένα μηχάνημα που “αισθάνεται” την κάθε μας αναπνοή και ανάλογα προωθεί τον αέρα που μας λείπει. 

β. στοματικό νάρθηκα. Είναι ένα “μασελάκι” που βοηθά υπό ορισμένες την αναπνοή όταν υπάρχουν μορφομετρικές ανωμαλίες.

γγρήγορη απώλεια σωματικού λίπουςΣτην παθογένεση της υπνικής άπνοιας παίζει ρόλο κυρίως το σωματικό λίπος, η απώλεια του οποίου επιτυγχάνεται με σύγχρονες τεχνικές, που ταυτόχρονα διατηρούν την μυική μάζα.

δ. διόρθωση ανατομικών ανωμαλιών με επεμβατικές μεθόδους.

 

…: επικοινωνία

 

 

 
Έχετε απορίες; Ρωτήστε εδώ τον ιατρό και σύντομα θα λάβετε απάντηση!