Πνευμονολόγος

3 Tips που θα μας βοηθήσουν να χορτάσουμε πιο γρήγορα

woman-eating-salad

 

Αν, αφού έχετε αδειάσει το πιάτο σας, αναρωτιέστε για ποιο λόγο πεινάτε ακόμα, ρίξτε μία πιο προσεκτική ματιά στο τι τρώτε.

Τα ισορροπημένα γεύματα αποτελούνται από την σωστή αναλογία υδατανθράκων, φυτικών ινών, πρωτεΐνης και καλών λιπαρών, και θα κρατήσουν το στομάχι σας πλήρες για ώρες. Αν, παρόλα αυτά, νιώθετε ότι χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, δοκιμάστε αυτά τα tips, κατά τη διάρκεια του γεύματός σας, που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε κορεσμό πιο γρήγορα, και για περισσότερες ώρες.

 

  • Πιείτε νερό πρώτα. Πολύ συχνά οι άνθρωποι μπερδεύουν την δίψα τους με το αίσθημα της πείνας. Ένα ποτήρι νερό, λίγη ώρα πριν το γεύμα σας είναι μία καλή ιδέα αφού, εκτός από το ότι θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας, θα γεμίσει το στομάχι σας, κάνοντάς σας περισσότερο εγκρατή όταν έρθει η ώρα του γεύματος ή του σνακ σας.
  • Φάτε πιο αργά. Όταν σκέφτεστε τι τρώτε, απολαμβάνετε περισσότερο το φαγητό σας, ενώ νιώθετε και πιο άμεσα ότι χορτάσατε. Απολεύστε την κάθε μπουκιά και θα αντιληφθείτε την κατάλληλη στιγμή ότι ήρθε η ώρα να αφήσετε το πηρούνι σας.
  • Τελειώστε το γεύμα σας με ένα φλιτζάνι τσάι.  Όπως συμβαίνει με το νερό, έτσι ακριβώς και ενα φλιτζάνι τσάι θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την πείνα σας. Σημασία έχει, όμως, και το είδος του τσαγιού που θα επιλέξετε. Το πράσινο τσάκι περιέχει θρεπτικά συστατικά που αυξάνουν τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν την αίσθηση του κορεσμού, ενώ το τσάι μέντας μετά το γεύμα βοηθάει τον εγκέφαλο να λάβει το μήνυμα ότι έχετε τελειώσει.

 
Έχετε απορίες; Ρωτήστε εδώ τον ιατρό και σύντομα θα λάβετε απάντηση!