Πνευμονολόγος

ω3 μύθοι και πραγματικότητα

OM3GA3

 

     Τα ω-3 έχουν θετική επίδραση στην καρδιά*

  • μειώνουν τα τριγλυκερίδια
  • μειώνουν αρτηριακή πίεση
  • επιβραδύνουν την αρτηριοσκλήρυνση
  • μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και το σχηματισμό θρόμβων
  • ελαττώνουν τις καρδιακές αρρυθμίες
  • μειώνουν τις πιθανότητες εμφράγματος

 

 

 Που βρίσκονται?

Ω-3 λιπαρά περιέχουν ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα φασόλια, τα χόρτα και κυρίως τα ψάρια και τα θαλασσινά**.

 

 

 

 

Προσοχή !!!

Η παρουσία τοξικών ουσιών όπως

υδράργυρος, PCB, διοξίνες

στα ψάρια και ιχθυέλαια οδήγησαν τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) στην επιβολή αυστηρών διαδικασιών καθαρισμού των ιχθυελαίων από τοξικές ουσίες και μάλιστα σε όρια πολύ χαμηλότερα από αυτά της Ευρώπης.

Επίσης συνιστά σε παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες να μην καταναλώνουν μεγάλα λιπαρά ψάρια Ατλαντικού, γιατί συχνά περιέχουν τοξικά βαρέα μέταλλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ω3 

 

 

 

 

 

 

*το καρδιαγγειακό σύστημα απαιτεί  1-4 γραμμάρια ω-3 την ημέρα
**500mg ω-3 λιπαρών περιέχονται 
σε 24 γραμμάρια σολωμού 
σε 24 γρ. ρέγγγας
σε 27 γρ. σκουμπριού  
σε 30 γρ.σαρδέλας 
σε 32 γρ. καλαμάρια
σε 33 γρ. τόνου
σε 52 γρ. γαύρο 
σε 60 γρ. σαφρίδι
σε 62 γρ. μπακαλιάρο.
 
Έχετε απορίες; Ρωτήστε εδώ τον ιατρό και σύντομα θα λάβετε απάντηση!