Πνευμονολόγος

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ!…μια άλλη ματιά στην ευτυχία!

happy_people

 

Μιζέρια, άγχος, απογοήτευση, υποχρεώσεις, απογοητεύσεις, κρίση…

Είναι λογικό στη ζωή μας να υπάρχουν και αυτά. Τα σκαμπανεβάσματα είναι μέσα στη ζωή. Κανείς δεν είναι απόλυτα ευτυχισμένος και πλήρης.

Πάντα κάτι μικρό ή και μεγάλο μπορεί να λείπει. Και τι θα κάνουμε; Πάντα θα έχουμε στο πρόσωπό μας ζωγραφισμένη την απογοήτευση; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Μπορούμε να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι ακολουθώντας αυτά τα απλά γνωρίσματα των ευτυχισμένων ανθρώπων.

Μην ξεχνάτε ότι η ευτυχία είναι στο μυαλό μας.

Ο καθένας την ορίζει διαφορετικά. Για έναν άνθρωπο μπορεί να σημαίνει μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα χάδι και για άλλον ένα ταξίδι, μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα…

Ο καθένας ξέρει τι είναι αυτό που μπορεί να τον κάνει να χαμογελάσει! Φροντίστε να έχετε στραμμένο το πρόσωπό σας προς τη θετική πλευρά της ζωής σας και όχι στην αρνητική.

Πάμε να δούμε μερικά βασικά γνωρίσματα των χαρούμενων και ευτυχισμένων ανθρώπων και πού ξέρετε ίσως παραδειγματιστείτε από τον τρόπο ζωής τους.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι:

  • Έχουν μάθει να εκτιμούν και να νιώθουν πλήρεις ακόμη και με τα λίγα.
  • Δεν παραμυθιάζονται, δε λένε ψέματα και δε δημιουργούν σχέσεις καθαρά από δική τους ανασφάλεια.
  • Εκτιμούν τη ζωή, τις καθημερινές μικρές απολαύσεις, χαίρονται με τη χαρά του άλλου, δεν ξεχνούν να χαμογελούν.
  • Δεν είναι στενόμυαλοι. Είναι πάντα ανοιχτοί προς τη γνώση, αγαπούν το διάλογο και δέχονται τις απόψεις των άλλων.
  • Φροντίζουν να περνάνε άφθονο χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, είτε οικογενειακά, είτε ερωτικά ή φιλικά. Για αυτούς η ανταλλαγή συναισθημάτων και θετικής ενέργειας είναι πολύ σημαντική.
  • Εστιάζουν στα καλά. Δεν κολλάνε στα κακά ή στις δυσκολίες. Μαθαίνουν από τα λάθη τους και εξελίσσονται διαρκώς. Δεν τα παρατάνε, ούτε απογοητεύονται με το πρώτο εμπόδιο.
  • Ξέρουν να συγχωρούν. Τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής. Το να ξέρεις να συγχωρείς (τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους) είναι λυτρωτικό.
  • Αγαπούν χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα. Αυτή είναι μία από τις βασικότερες συμβουλές που θα σας δώσει ένας ψυχοθεραπευτής. Μην απαιτείτε να πάρετε πίσω αυτά που δίνετε, είτε αυτό σημαίνει αγάπη είτε υλικά αγαθά. Μάθετε να αγαπάτε και να δίνετε (αλλά και να δίνεστε) απλώς επειδή το νιώθετε.
  • Φροντίζουν για το μέλλον τους. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα και είναι μετρημένοι. Δεν είναι άπληστοι, ούτε αχάριστοι. Προσέχουν και καταφέρνουν να έχουν μια ποιοτική ζωή, χωρίς υπερβολές.

 

 

 
Έχετε απορίες; Ρωτήστε εδώ τον ιατρό και σύντομα θα λάβετε απάντηση!